Meer ruimte in je emoties

in 5 stappen naar meer innerlijke rust

Ga op de bank of op een kussen op de grond in de kleermakers pose zitten, met je linkerbeen aan de buitenkant en je rechtervoet onder de knieholte van je linkerbeen. Zit ontspannen rechtop met een gestrekte ruggengraat. Breng beide handen in een handpositie waarbij je de duim met de wijsvinger verbindt. De middelvinger, ringvinger en je pink strek je losjes.

Ontspan je schouders, strek je armen en laat je handen of polsen rusten op je knieƫn. Deze pose moet ook na ongeveer 5-10 minuten herhaald worden maar dan met je rechterbeen aan de buitenkant, je kan dan naar verloop van tijd gewoon van been wisselen.

Je concentreert je volledige aandacht op je een plaats op de ruggengraat ter hoogte van het heilig been chakra, een van de belangrijkste kenmerken van dit chakra is dat het een gelukzalig gevoel oplevert, wat begint bij die plek op de ruggengraat en zich bij voldoende concentratie voelbaar verspreidt over heel je lichaam.

Met het linkerbeen voor is er een subtiele ontvangende aspect van dat chakra, met het rechterbeen voor een meer dynamische uitgaande aspect van dit chakra. Dit heeft te maken met de polariteit van het mannelijke en vrouwelijke aspect van ons wezen.

De pose van comfort is heel goed om je geest tot rust te laten komen, en vooral om lekker in je lijf komen te zitten. Het is een pose die ook de creativiteit voedt en het brengt de geest in een euforische en serene staat.

Pin It on Pinterest