Meer ruimte in je hoofd

In 5 stappen naar meer innerlijke rust..

Deze oefening is bedoeld om meer ruimte in je hoofd te maken en o.a. van hoofdpijn en migraine af te komen. Ook wordt deze oefening gebruikt als je teveel piekert/stress hebt en je hoofd vol zit.

Bij beide handen neem je een handpositie aan waarbij de vinger toppen van je duim, wijsvinger en middelvinger elkaar raken. Je ringvinger buig je tegen de basis van je duim aan in het midden van de handpalm en je houd daar ook een lichte druk op. Je pink strek je ontspannen uit. Beide handen laat je rusten op je knieën in een comfortabele meditatie houding.

We gebruiken bij deze oefening de volgende visualisatie: Je begint met een ontspannen inademing en je brengt de aandacht aan de voorkant van je lichaam omhoog naar de kruin.

Elke keer dat je uit ademt kan je je visualiseren dat de overtollige energie vanaf je hoofd afvloeit naar je nek, door de ruggegraat naar beneden waar de energie uiteindelijk afgevoerd wordt via de stuit naar de grond. Je hoeft dan niets anders te doen dan te visualiseren dat bij elke uitademing de overtollige energie van stress, piekeren of hoofdpijn met de uitademing afgevoerd wordt via de ruggegraat.

Na verloop van tijd voel je dat je hoofd heel helder, en licht is. Er is meer ruimte en rust ontstaan in je hoofd. De stress kan je steeds meer loslaten.

Pin It on Pinterest