06-34769862 info@ganeshayoga.nl

Ik ben Misja Vermeulen, geboren en getogen in Oosterhout (Nb). Van mijn passies heb ik mijn beroep kunnen maken als meditatie en muziek docent.

Tijdens mijn eerste reis naar India in 1998 heb ik op een sociaal project met straatkinderen gewerkt. Ik ben daar in contact gekomen met de boeiende en complexe cultuur van dit prachtige land. Door daar ontwikkelingswerk te doen, bezielde mensen te ontmoeten en een muziekinstrument te leren bespelen (de sitar) heb ik de Indiase cultuur voor altijd in mijn hart gesloten.

Ook is er toen een serieuze interesse aangewakkerd voor het spirituele pad. Ik hou me sinds 2002 bezig met Vipassana meditatie, een juweel van een meditatie-techniek die Buddha 2500 jaar geleden heeft herontdekt, deze techniek is in de originele vorm behouden en is de laatste honderden jaren van leraar op leerling doorgegeven in Birma, vanuit waar S.N. Goenka deze techniek met veel mededogen heeft verspreid over heel de wereld. Sinds mijn 2e reis naar India heb ik een lange tijd in Rhishikesh gewoond. Deze plek is heel belangrijk voor mij geworden, ik ben daar met elke reis naar India weer terug gekeerd en heb daar mijn yoga opleiding gevolgd bij de Trika yoga school waarbij de fysieke en theoretische kant van yoga in al zijn verschillende vormen aan bod komt. Het waren tijden van intensieve “yoga sadhana” (yoga beoefening) van zes dagen in de week. Fysieke yoga, Meditaties, theorie, mantra, en zeer gedetailleerde uitleg over elke asana, pranayama en andere yoga of spirituele gerelateerde onderwerpen. In 2009 ben ik met Ganeshayoga begonnen, waar ik tot op heden met veel plezier en bezieling elke week meditatieles geef.

Tijdens het hoogtepunt van deze opleiding in 2007 heb ik ook mijn Guru Swami Shankarananda Giri in Rhishikesh ontmoet. Bij wie ik drie initiaties op het pad van Kriya yoga meditatie heb mogen ontvangen. Deze meditatiemethode is populair geworden door het boek “Autobiografie van een yogi” geschreven door Paramahansa Yogananda. Tweemaal heb ik een retreat georganiseerd in een klooster waar Kriya yogis over heel Europa en natuurlijk Swami-ji zelf uit India is overgekomen.

Met de spirituele reizen ga ik weer terug naar mijn spirituele “roots” in Rishikesh, India

Image of Misja Vermeulen of Ganeshayoga

Pin It on Pinterest

Share This