06-34769862 info@ganeshayoga.nl

We kennen allemaal wel het gevoel soms vast te zitten in ons lichaam. Meestal ga je dan proberen afleiding te zoeken in van alles en nog wat om maar van dat vervelende gevoel af te komen. Ieder mens heeft van nature de drang naar vrijheid en de wens om gelukkig te zijn, .. Jij toch ook ?

Aangezien dat je niet weg kan vluchten voor jezelf, kan je maar beter de beste versie worden van jezelf. De vrije, gelukkige, plezierige, ontspannen versie van jezelf bedoel ik dan 😉

Bij Ganeshayoga leer je gelukkig diverse krachtige technieken om die beste versie van jezelf te worden.

Een oefening die we doen is de pose van plezier (Sukhasana), deze makkelijke oefening die je in de kleermakerszit doet, zorgt ervoor als je niet lekker en vrij in je vel zit, dat je dit in een betrekkelijk korte tijd helemaal kan veranderen naar een verfijnd en gelukzalig gevoel.

Wil je dit zelf ervaren ?

Ga dan op de grond/meditatiekussen of gewoon comfortabel in de bank zitten in de kleermakerszit, met je linkerbeen aan de buitenkant en je rechtervoet onder de knieholte van je linkerbeen. Zit ontspannen rechtop met een gestrekte ruggengraat. Plaats je handen in “Chin Mudra” (zie foto)

Strek je armen en laat je handen in de “Chin Mudra” hand positie rusten op je knieën. Deze pose moet ook herhaald worden met je rechterbeen aan de buitenkant, je kan dan naar verloop van tijd gewoon je benen verwisselen en met je rechterbeen aan de buitenkant en je linkervoet onder de rechterknieholte gaan zitten.

Aandacht:

Breng je aandacht dan naar het heiligbeen chakra (Swadistana chakra) en blijf je hier constant op focussen. Een van de kenmerken van dit chakrapunt is: dat het een gelukzalig en verfijnd gevoel geeft als dit punt geactiveerd wordt, en dat is precies wat je er gebeurd als je hier constant de aandacht op richt voor ongeveer 20-30 minuten,

De reden dat we na ongeveer 10 minuten van been verwissellen is dat: met het linkerbeen voor er een subtiele ontvangende aspect (Yin aspect) van dat chakra, en met het rechterbeen voor een meer dynamische uitgaande Yang) aspect van dit chakra gestimuleerd en gebalanceerd wordt. Dit heeft te maken met de polariteit van het mannelijke en vrouwelijke aspect van ons wezen.

Het resultaat is een verfijnd (energetisch)gevoel in je lijf en sereen gevoel in je mind.

Wil jezelf dit en nog veel meer fijne oefeningen in groepsverband ervaren? Kijk dan hier voor meer informatie voor de yoga en meditatielessen bij Ganeshayoga.

Wil je dit delen met jouw netwerk zodat andere mensen ook kunnen profiteren van deze oefening? Deel deze gerust via de sociale media knoppen.

Pin It on Pinterest

Share This